Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2015 10:01 - Архитектурни забележителности в Сеута и Мелила
Автор: krasi46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3522 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 07.06.2015 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 През 10 годишния ми престой в Кралство Мароко имах възможността да посетя многократно градовете Сеута и Мелила.
Забележителностите в Сеута и Мелила може да ги присъединим към испанските атракции, защото това са единствените територии на Испания на африканският континент и по специално до Мароко. И двата града се намират на Средиземно море и са със статут на самостоятелни държави, но прикрепени икономически към Испания.
image

Макар Мароко да има териториални претенции към двата града, според допитване на населението, които са етнически испанци, 85%  искат да са към провинция Кадис в Испания. Общото население на градовете Сеута и Мелила е над 80 хиляди души, от които повечето са християни католици и малка част са мюсюлмани. Испанския език е задължителен, а валутата е евро.

Забележителности в Сеута и Мелила представляват стари испански крепости, с красиви пристанища пред тях на северния бряг на Африка. Сеута например се използва като междинно пристанище за разширяване на индустриалната търговия между Испания и арабския свят.


Исторически забележителности в Сеута и Мелила

През последните години обаче града има големи проблеми с контрабандата и нелегалната емиграция. Главните забележителности в Сеута са Plaza de Africa – наричан още очарованието на Сеута заради красивите тропически растения, добре подредените калдъръмени улици и архитектурата. Другата атракция в Сеута е Plaza de los Reyes. На площада може да видите триумфална арка, фонтан, много зеленина и пешеходна зона за разходки.

Град  Мелила е бил към провинция Малага до 1995 година, след което е със статут на автономен град. Градът е разположен в полукръг около плажа и пристанището, imageв подножието на планината Gurugu  и река Riо de Oro. Три са главните архитектурни забележителности в Мелила. Plaza de Espana – много красив площад по средата на който има чудесен фонтан, Statue Grande Libre – паметник символизиращ историята на фашистка  Испания, войник носещ знаме и до него лъв.

Прекрасна разходка сред забележителностите в Сеута и Мелила

Този монумент показва, че дори далеко от Испанската територия в Мелила не е забравена историята и Puerta de la Marina –главната порта към крепостта на Мелила и статуята на Франко разбира се. Не пропускайте да посетите единствената готическа постройка в Африка Capilla de Santiago. Ето и още няколко забележителности в Сеута и Мелила, които само ще изброим – паметника на Enrique Nieto, Plaza Menendez Pelayo, Palacio Municipal, La Purisima Conception Church, Monument of "Encuentros", Monument to Pedro de Estopinan, The Mezquita и др.

Трябва също така да се отбележи тенденцията през последните години на намаляване броя на християните и увеличаването на мюсюлманите в тези два града. Това се дължи на големият поток от емигранти от арабските страни. Не случайно по цялата сухопътна граница да има 5 метра висока мрежа и жива охрана. Въпреки това лагера за емигранти е препълнен четири пъти над санитарния минимум.














Гласувай:
12



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi46
Категория: Туризъм
Прочетен: 2449843
Постинги: 175
Коментари: 210
Гласове: 841
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930