Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2015 09:47 - 15 града в света, които всеки трябва да посети
Автор: krasi46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 3324 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 22.02.2015 10:44


 Направихме обобщение на градовете в света с най-висока оценка , които всеки трябва да посети поне веднъж. Това са градове, които имат уникална култура, ритъм и историческо минало. Стягайте багажа си и започнете търсенето на самолетни билети.
image

.Истанбул, Турция - Европа и Азия се срещат в Истанбул, където спиращата дъха старинна архитектура съжителства с модерни ресторанти и нощни заведения. Градските джамии, базари и хамами (турска баня) ще няправят пътуването Ви вълнуващо.
image

.Сидни, Австралия - въпреки, че Сидни е развит град, той си остава в голяма степен осеян с природа и национални паркове, които си проправят път през пристанищата. Луксозните плажове, невероятно време и нощният живот правят Сидни незабравима дестинация.
image

  • Банкок, Тайланд - Банкок е дом на красиви будистки храмове и невероятен нощен живот. Стойността на долара прави този невероятен град сравнително евтина дестинация за пътуване.
image
  • Дубай, Обединени арабски емирства - Ако не сте толкова по историята, а повече по футуристични метрополиси, Дубай е най-бляскавият от всички. Градът е дом на най-високата сграда (Бурдж Халифа), както и на Мол Дубай, най-големият по рода си в света. Тук може да видите невероятни изкуствени острови и някои от най-добрите плажове. Като имате предвид, че Дубай е бил малък племенен град до 1970 г., настоящият пейзаж е зашеметяващ.
image
  • Санкт Петербург, Русия - Санкт Петербург е наречен прозореца на Русия към Запада. За разлика от Москва, която се отличава с червени тухли и куполи, каналите на Санкт Петербург и неокласическа архитектура са проектирани от италианци, давайки на града европейски облик.. Европеското се усеща още в съвременните художествени галерии и подземни клубове, които правят града зрелищен през нощта.
image
  • Барселона, Испания - Барселона е град, който съчетава старото и новото във великолепен стил. Голяма част от града е запазена както е била преди векове, с тесни улички навсякъде. На брега на морето Ви чака модерен лукс и неповторими курорти.
image
image

Ню Йорк, САЩ - Щом посетите този удивителен град лично — за уикенда или за месец — ще откриете град с нестихваща енергия и изобилие от култура, спорт, история, ресторанри и места за пазаруване. Ню Йорк е център на модерната западна култура и има за всекиго по нещо.
 image

  • Париж, Франция - Градът побира изкуство и архитектура с вековна стойност от целия свят. Една седмица надали би била достатъчна дори да набележите това, което градът може да предложи. Перфектно прекараното време в Париж съчетава отдих и приключения.
image
  • Прага, Чехия - Прага е политическият, културен и икономически център на средновековна Европа. Сега градът преживява ренесанс.. Дали ще посетите съвременната Танцуваща къща или средновековния
  • Пражки замък, градът е открил перфектния баланс между ново и старо.
image
  • Великобритания
  • - бивша столица на най-голямата империя на земята, Лондон е гореща точка на културата, с повече от 300 езика, които се говорят в рамките на града. Може да намерите храна, изкуство, забавление от всяко кътче на света, както и да се насладите на забележителности с най-добрата английска архитектурата.
image
  •  
  • Рим, Италия - Рим е един от най-значимите градове в историята на западната цивилизация и с повече от две и половина хиляди години наследство. По улиците се редят улични творци и изискани ресторанти, както и величествените забележителности на този вечен град. Рим не може да се обиколи за един ден. Градът е като гигантски музей на открито, жив колаж от площади, открити пазари, и умопомрачителни исторически обекти.
image
  • Ханой, Виетнам - Ханой е очарователна смесица от Изтока и Запада, съчетаващ традиционната виетнамска култура с френски колониален привкус. За щастие, градът е незасегнат от десетилетията на войни, а сега е по-жизнен и активен от всякога, със старата си част, която служи като един от най-големите пазари в света. Виетнамският музей на жените подчертава ролята на жените в историята на Виетнам и си заслужава да бъде посетен. Ако търсите нощен живот, посетете някой от многото театри.
  • image
Берлин, Германия - Точно като Лондон и Париж, Берлин събира столетия на уникална култура, изкуство и архитектура. Берлин е капсула на времето, събираща следи от времето от средновековието до съвремието, от Бранденбургската врата до Берлинската стена. Разгледайте метрото и ще откриете непрекъснат и вълнуващ нощен живот.
image

Буенос Айрес, Аржентина - Буенос Айрес е наречен "Париж на Южна Америка", заради богатото европейско наследство на града и грандиозна архитектура. Въпреки това, градът запазва латиноамериканската страст, с тротоарни кафенета и красиви паркове
image


Тагове:   трябва,   света,   които,   всеки,   посети,   15 града,


Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi46
Категория: Туризъм
Прочетен: 2442027
Постинги: 175
Коментари: 210
Гласове: 841
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031