Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2009 18:06 - ПЪТУВАНЕ БЕЗ ЗАВРЪЩАНЕ
Автор: krasi46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 7742 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 01.02.2010 06:12


Този постинг го правя за моя племеник Кирил, който е бил намерен мъртъв след поредното дрогиране. А беше само на 23 г. - високо, красиво момче, което са успяли да "зарибят" още в училище. Чудехме се защо след училище стоеше дълго време в тоалетната, откъдето се просмукваше неприятен мирис на цигарен дим, който  той оправдаваше с ароматичните цигари, които пушел. После почнаха да изчезват едно след друго пари, бижута, предмети, които той е продавал за дрога. Не ни се вярваше, че в семейството расте наркоман. А аз заминах за чужбина и в писма получавах сведения за неговото наркозаболяване и пълно пристрастяване към наркотиците. От канабис е преминал към амфитамини, после към хероин или кокаин. Следвало е лечение в болница - безуспешно, пътуване и лечение в наркоколония - безуспешно и накрая - пътуване без завръщане - смърта - намерен е полуразложен в изоставена сграда. Баща му живее в Австралия, а майка му е била до такава степен смазана от действията му, че даже не е присъствала на служебното му погребение и дори не знае гроба му.
Защо се е стигнало до това падение? Винаги се започва от нищото. И баща му и майка му пушехе пред него още, когато беше бебе. За мен цигарите са също своего рода наркотик. Родителите му не го контролираха, не знаеха приятелите му, не знаеха за какво изразходва парите си. Всеки се беше затворил в себе си и собственото благоденствие. И когато баща му го приел в Австралия, но разбрал, че е наркозависим /изпушил целият чай, който имали/, не се опитал да му помогне, а го върнал отново в България.
 Това го казвам и за всички млади майки. Нека се замислят какво поколение могат да създадат, защото лечението и рехабилитацията на наркоманите  е много по-трудно, /при хероинозависимите почти невъзможно и с фатален изход/, отколкото предпазването. Ето няколко снимки:
image

Някои натрупаха милиони долари от дрога, но тя е като змията - докосне ли те - убива, а едни от най разпространените в момента наркотици са получените от конопа - марихуана, ганджа, хашиш или хашишово масло.

image

image

image

У нас най-често се пушат цигари от марихуана и ганджа, по рядко хашиш . Техният ефект на блокиране на паметта е от 2 до 4 часа. Това е опасно, особено за дрогирани шофьори. Някои отричат твърдението, че марихуаната е "входна виза" към твърдите дроги. За мен това е вярно, защото Кирил е пушел марихуана, после е преминал към хероина, който го уби.
А в България бизнесът с наркотици продължава, особено с марихуаната. Ежедневно във вестниците можете да прочетете колко декара с канабис са били засадени или колко килограма наркотици хванати. Е и ??? Вижте няколко извадки от вестници:
image

image

image

Имам чуството, че в петък и събота много от младежите излизат дрогирани от барове и дискотеки. Градът се тресе от пиянски викове, обръщат се кофи за боклук, чупат се кошчета, разбиват се леки коли, правят се неприлични надписи върху сгради и т.н. Може ли това да го прави един нормален младеж. Или никой не може да ги спре, или не иска. Та това се случва с години.
 Моят призив към така наречените "дилъри" е:
   СПРЕТЕ ДА УБИВАТЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я ИМА!
image
 И малко статистика:
image

Ето и един видео клип за наркотиците. В него ще види потресаващи кадри за деца, които се дрогират и намират смърта си. Кликнете върху стрелката по-долу.









Тагове:   статистика,


Гласувай:
7



1. анонимен - Съжалявам
13.03.2010 23:28
Съжалявам за загубата ти, трудно е да загубиш човече, което е било като твое дете ... Страхувам се за сина си, който все още е на 1 годинка, но работя в съдебна палата и виждам колко деца са зависими вече ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi46
Категория: Туризъм
Прочетен: 2446086
Постинги: 175
Коментари: 210
Гласове: 841
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930