Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2009 07:16 - КЮСТЕНДИЛ - СОЧИ ПРЕЗ КИЕВ И РОСТОВ НА ДОН
Автор: krasi46 Категория: Туризъм   
Прочетен: 13858 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 18.10.2009 20:53


Пътувахме за  почивка в Сочи - Русия от гр.Кюстендил през Букурещ, Одеса, Киев , Харков, Ростов на Дон и Краснодар. Едно доста дълго пътуване, за да прекераме една седмица на насрещния бряг на Черно море в гр. Сочи. Сега, когато пиша този постинг, в гр. Кюстендил завърши празника на плодородието с изложба на много плодове и зеленчуци, с които се слави градът. В града има и инситут по овощарство. Ето няколко снимки от тази впечатляваща изложба.
image

image

image

image

image

За гр. Кюстендил можете да четете и в другите постинги.  Минавайки през моста на Русе, се отправихме за Букурещ - столицата на Румъния.
                              image

     Букурещ е най-голямият град в     Югоизточна Европа - над 2 милиона  и е основан през 1459 г. на двата бряга на река Дамбовита. Градът е известен още като "Малкият Париж" с красива архитектура /сгради , построени от френски архитекти/ и артистичен живот. Дори модните тенденции в миналото са идвали у нас от Букурещ.
 Какво може да се види в града ?
- Триумфалната арка - копие на парижката
- Храмът на музиката "Атене"
- Националният театър
- Парламентът, построен на площ от 45 дка и втори  по големина в света след Пентагона.  
- Университетът, Кралският дворец, Площадът на революцията, Патриархалната катедрала  и др. Има какво да се види в Букурещ. Ето и няколко  снимки. 
image

image

image

image

                                           image
Одеса е украински град, голямо свободно пристанище и свободна икономическа зона на Черно море. Градът е известен културен център с население над 1 милион души. Одеса е пристанище с топла вода и пети по големина град в Украйна и най-важен търговски център. Архитектурата на Одеса е повече средиземноморска, отколкото руска, защото е била под френско и италианско влияние. В града се пази дворецът на Лев Толстой. В Одеса има 8 висши учебни заведения и академии, чудесна опера, но градът е известен и със своите катакомби - голяма туристическа атракция. Десетки са паметниците, музеите, театрите и парковете, които могат да се посетят, включително и паметника на братята Кирил и Методи. Има удобен транспорт: рейсове, трамваи, тролейбуси и таксита. Ето няколко снимки от Одеса.
image

image

image

image

image


                                                   image
Киев е столицата на Украйна и най-голям град с население близо 3 милиона. Градът е разположен при вливането в Днепър на река Десна и е също едно от главните пристанища в страната. Киев е един от най-древните градове в Източна Европа - основан V век. Изкуството и архитектурата на Киев са световно богатство. По-известни забележителности са Киевската опера, Младежкият театър, Златната порта от 1037 г., големият манастир Киево-Печорска лавра, многото черкви в бароков стил, като Света София, Свети Андрей, Свити Володимир, Архангел Михаил и др. В Киев има дори паметник на котката.  Ето и няколко снимки от Киев.
image

image

image

image


                                              image
Харков е вторият по големина град в Украйна, важен промишлен, културен и научен център с близо двумилионно население.
 Градът е основан в средата на 17 век и има университет от 1805 г.
 По-интересни места за разглеждане: картинната галерия, петте музея, най-големият площад в Европа и втори в света, носещ името "Свобода". Градът има 6 театъра, 30 висши учебни заведения, 60 научноизследователски института. Градът е известен  с оръжейната си промишленост и машиностроене, особено аерокосмическа и ядрена електроника. Има метро. Ето няколко снимси от Харков.
image

image

image


                                     image

           Ростов на Дон  е разположен на р.Дон, на 45 км. от вливането и в Азовско море и е с население над 1 милион жители. Градът е важен транспортен възел. Интересно е да се види Ворошиловският мост през река Дон, многото паркове и градини, десетките паметници и цръкви.    
Ето няколко снимки от този красив град.
image

image

image

image


                                          image
Краснодар е град в южна Русия с население над 700 хил. души и е основан през 1793 г. в чест на Екатерина Велика. В града по-известни места са катедралата "Света Катерина", музеят на изкуствата, театърът "Максим Горки", Краснодарската филхармония , паркът.
  image


                                              image
Сочи е черноморски град в Краснодарски край на Русия и с близо половин милионно население. Това е най-големият черноморски курортен център на Русия, доста живописен, имащ си летище и добро пристанище. Тук палмите са нещо обикновено- отглежда се чай и цитрусови плодове. Има много и добре уредени хотели. Е, няма ги нашите пясъци, брегът е каменист и се печехме, лежейки  на дървени тарги. Интересно е и особено битовите заведения, като "Кавказки аул", който посетихме и опитахме техните шашлики. Ето и няколко снимки от Сочи.
image

image

image

И един клип със снимки от това пътуване и руска музика. Кликнете върху линка по-долу и го вижте.
     http://www.youtube.com/watch?v=GBplpDBNrsw


Тагове:   Одеса,   кюстендил,


Гласувай:
7



1. iliada - Привет сладур!
28.10.2009 20:56
Разгледах картичките и съм като почти върнала се от почивка в Сочи-както е казал Иванчо като го знам как става -защо да го правя!
Обаче нали съм лакомница- погледа ми се спря на едрите райски ябълки и хубави смокини -просто сега преглъщам на сухо!:))))
Прегръщам Ви!:)
цитирай
2. анонимен - привет и от мен
22.12.2009 16:20
Вси4ко е много хубаво благодаря на вси4ки хора дето правят такива клип4ета.Искам да попитам ако знае някои как се казва песента на клип4ето нека пише.Благодаря ви и весели празници!
цитирай
3. анонимен - vapros
08.02.2011 17:37
kolega milsq da predpriema podobno patuwane s kola,no wsi1ki me otkazwat.iskam da te pitam dali ima6e nqkvi problemi s samoto patuwane v ukraina s vlasti policaii i drugi podobni !!ako moje da te pomolq za imail
цитирай
4. gilbert - pitane
08.02.2011 17:45
moje li imail da te popitam za samoto patuwane,misql da predpriemam podobno..
цитирай
5. krasi46 - За пътуването
09.02.2011 08:06
Здравейте, ние пътувахме, когато имаше Съветски съюз и всичко беше спокойно, но и сега по сведение на българи е нормално, но предварително трябва да си направите маршрута и определите времето за престой във всеки град. Освен Сочи, където се застояхме най-много, има и друг близък курорт , който се казва Пицунда и е много красиво, но Сочи си остава място за почивка, а посещението на останалите градове е удоволствие. Направете си една разходка, но при тези нови условия на демокрация, внимавайте повече - крадците са навсякъде - успех.
цитирай
6. gilbert - blagodarq, a az 6te pomislq o6te ...
11.02.2011 13:07
blagodarq,a az 6te pomislq o6te dali da predpriemam patuwaneto
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi46
Категория: Туризъм
Прочетен: 2446711
Постинги: 175
Коментари: 210
Гласове: 841
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930