Постинг
30.10.2014 14:05 -
Три есенно-зимни предложения за салати вместо туршии
Автор: hloris
Категория: Рецепти
Прочетен: 1731 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 30.10.2014 17:47
Прочетен: 1731 Коментари: 1 Гласове:
11
Последна промяна: 30.10.2014 17:47
Ето три страхотни есенни салатки,които просто са витаминозни бомби....
1.Салатка
1/4 зелка средно голяма/или едно китайско зеле/
2 средни моркова
листенца целина
Нарязваме зелката на много ситно/може и да се рендоса на едрото ренде/,поръсваме със сол,лекичко я претриваме,прибавяме и настърганите моркови на дребното ренде,както и нарязани листа от целина на дребничко.
Заливаме с дресинг от зехтин,ябълков оцет и лимон.
Разбъркваме,може салатата да се украси с маслинки,както и да се добавят два по-малки домата,нарязани на дребно вътре в нея при наличие.
2.Салатка
ряпа дайкон/вкуса и е по-мек,и лично на мен ми допада повече/
2 стръка по-малък праз
2 средни моркова
Ряпата се настъргва на едро ренде,добавят се настърганите моркови,нарязания на дребно праз,който лекичко стриваме,овкусяваме с по-горепосочения дресинг.
Тук може да се добави и настърган пресен джинджифил.
Да се внимава,ако се консумира от малки деца,имайки в предвид по-специфичния вкус на джинджифила.
И при двете салатки солта се добавя при лекото намачкване на зелето,а при втората-на праза.
3.Салатка
една шепа рукола/ако обичате,може да добавите и малко спанак/
2-3 три домата/може и чери-доматчета,нарязани на две/
сол
зехтин
ябълков оцет
маслинки
Да ви е сладко! :)
1.Салатка
1/4 зелка средно голяма/или едно китайско зеле/
2 средни моркова
листенца целина
Нарязваме зелката на много ситно/може и да се рендоса на едрото ренде/,поръсваме със сол,лекичко я претриваме,прибавяме и настърганите моркови на дребното ренде,както и нарязани листа от целина на дребничко.
Заливаме с дресинг от зехтин,ябълков оцет и лимон.
Разбъркваме,може салатата да се украси с маслинки,както и да се добавят два по-малки домата,нарязани на дребно вътре в нея при наличие.
2.Салатка
ряпа дайкон/вкуса и е по-мек,и лично на мен ми допада повече/
2 стръка по-малък праз
2 средни моркова
Ряпата се настъргва на едро ренде,добавят се настърганите моркови,нарязания на дребно праз,който лекичко стриваме,овкусяваме с по-горепосочения дресинг.
Тук може да се добави и настърган пресен джинджифил.
Да се внимава,ако се консумира от малки деца,имайки в предвид по-специфичния вкус на джинджифила.
И при двете салатки солта се добавя при лекото намачкване на зелето,а при втората-на праза.
3.Салатка
една шепа рукола/ако обичате,може да добавите и малко спанак/
2-3 три домата/може и чери-доматчета,нарязани на две/
сол
зехтин
ябълков оцет
маслинки
Да ви е сладко! :)
Обичам ги тези салатки. Полезни и вкусни. Втората с ряпата не ми е позната, но ще я пробвам.
Хубава вечер ти желая и благодаря за споделените рецепти!
цитирайХубава вечер ти желая и благодаря за споделените рецепти!
Обичам зелена салата /маруля, спанак, зеле, зелен лук, праз/ в комбинация с червени домати - става толкова сочна и свежа, а също и по-пъстра, по-красива и богата! И трите идеи са много хубави и навременни! Поздрави, Хлорис!
цитирайКитайкото зеле го предпочитам, защото е по-меко. Освен моркови /настъргани на ситно ренде/ слагам селари вместо целина.
Към тази салата /понякога/ за разнообразие настъргвам на ситното ренде /така не се усеща толкова/ скилидка чесън. За разкош украсявам с пресни домати /чери на половинки или четвъртинки, може и с розовии/.
Дайкона също го предпочитам, но не съм опитвала с праз.
Добра идея:)!
Изобщо пресните салати са за предпочитане пред туршии и друга "зимнина".
Поздрави и хубав ден!
цитирайКъм тази салата /понякога/ за разнообразие настъргвам на ситното ренде /така не се усеща толкова/ скилидка чесън. За разкош украсявам с пресни домати /чери на половинки или четвъртинки, може и с розовии/.
Дайкона също го предпочитам, но не съм опитвала с праз.
Добра идея:)!
Изобщо пресните салати са за предпочитане пред туршии и друга "зимнина".
Поздрави и хубав ден!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.