Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 13:54 - Загадъчни снимки, които никой не може да обясни и до днес
Автор: nepobedima7 Категория: Хоби   
Прочетен: 7764 Коментари: 7 Гласове:
69

Последна промяна: 03.07.2014 13:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 След 200 години история, фотографията разполага с материали, които остават истинска мистерия . Някои от тези кадри са познати на целия свят, но въпреки това, ние не разполагаме с отговори на въпросите как са се появили и как да тълкуваме това което виждаме:   Марсиански сфери (13 септември 2012)

image

През 2004 г., марсоходът Opportunity открива на Марс любопитни микроскопични образования в сферична форма. В края на 2012 г. такива сфери са открити отново, но на много по-големи площи. Какво е това, никой не знае?

 

Морско чудовище, заснето край бреговете на остров Хук (март 1965) image

В наши дни, не бихме имали съмнения, че това е само фотошоп. Но през 1965 г., когато френският фотограф Робър льо Серек заснема гигантското морско чудовище, такова изобретение няма. Чудовището предизвиква много спорове сред зоолозите.

 

Черният рицар (11 декабря 1998)

imageimageimageimageimageimageimage

За първи път снимки на този обект, наречен „Черния рицар“, заснема един от ранните изкуствени спътници на Земята през 60-те г. . В полярна орбита се вижда ясно неидентифициран обект, който не може да бъде спътник на СССР, нито сателит на САЩ. Оттогава, обектът е виждан много пъти – той се появява и изчезва на редовни интервали. На снимките по-долу обектът е уловерн от мисия STS-88 на НАСА.

Жената (22 ноември 1963)

image   image

На 22 ноември в Далас (Тексас) е застрелян от 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди. При анализа на снимките, направени на местопрестъплението, експертите обръщат внимание на една загадъчна жена със светло кафяво палто и шал. Тя се появява в много снимки и почти винаги държи фотоапарат. Агентите на ФБР търсят жената дълго време, но не я откриват.

Били Хлапето (неизвестна)

image

Това е единствената снимка на легендарния бандит. На нея той държи пушка в дясната си ръка. Но Били Хлапето е бил левичар. Това поражда съмнения наистина ли това е той.

Мобилен телефон във филм на Чаплин (1828 г.) image

Видео в YouTube с откъс от стар филм с Чарли Чаплин накара хората да си задават един странен въпрос. В чернобелия филм жена върви по улицата като държи ръката си близо до ухото си. Жената изглежда като че ли държи нещо в ръката си, което прилича на мобилен телефон от наши дни. Уловката в случая е, че филмът е заснет през 1928 г.

Светлините на Хесдален (20 септември 2007 г.)

image

През 1907 г. група от преподаватели, студенти и изследователи в Норвегия прави лагер за научно изследване на мистериозния феномен, известен като „Светлините на Хесдален.“ Спектрален анализ показва, че предметът трябва да се състои от силиций, желязо и скандий. Това е единственото, което знаем.

Неизвестният бунтар (5 юни 1989)

image

Снимката е направена по време на бунтовете на площад Тянанмън в Пекин през юни 1989 година. Невъоръжен човек в продължение на половин час сам държи колона от танкове. Самоличността и съдбата на човека остават загадка. Но снимката е публикувана в почти всички големи списания в света, а неизвестният бунтовник се превърна в символ на съпротивата на властта.

Пирамида на Луната (11 декември 1972) imageimage

Снимка на повърхността на Луната номер AS17-136-20680 е направена в рамките на мисията на Аполо 17. В каталога на снимки тя е в списъка „осветени“. Въпреки това, след като е отработена с контраст, се оказа, че улавя структура, която прилича на пирамида.

  Хирургическата снимка на чудовището от Лохнес ( публикувана на 21 април 1934)

 

 

image

Колко дълбоко могат да се слеят митовете и фотографията? Така наречената хирургическа снимка на чудовището от Лохнес поставя началото на истинска мания за търсене на чудовището. Тя е заснета през 1033 г. от хирурга д-р Уилсън, който твърди, че гледал езерото, когато видял чудовището. Той грабнал фотоапарата и щракнал пет снимки. След като проявил филма, само две експозиции били ясни. Първата снимка показва малка главата и гърба. Второто замъглено изображение привлече малко публичност. Още от 1975 г. за снимката се говори като за фалшификат. Какво обаче е действително заснетото на нея, остава загадка.




Гласувай:
71



1. kiselin - Относно снимката на Чаплин
03.07.2014 19:36
някъде в Интернет мита беше разбит. Оказа се че по това време много хора със слухови проблеми ползвали подобен на мобилен телефон апарат, който доближавали до ухото си за да чуват. Апарата представлявал микрофон със говорител, а функцията му била да увеличава звуците, така че носещия го да може да чува нормално. На вид и отдалече изглеждал като мобилен телефон, но това се дължи на същия начин, по който се ползвал - допрян до ухото.
цитирай
2. nepobedima7 - kiselin
03.07.2014 20:29
Добре за снимката на Чаплин може да се обясни по този начин. Но как да обясним
Черният рицар? Ясно се вижда от спътниковите снимки фигура над земята. Какво би могло да е? Със сигурност не е човек! Скептиците винаги биха намерили подобен отговор като вашия за всяка от снимките. Има далеч по фрапантни снимки и факти доказващи съществуването на подобни същества.
цитирай
3. pitagorid - И защо трябва да се търси обяснение?
03.07.2014 21:51
Приемате го като факт и толкова. Човекът е странно същество. Все се стреми да си обяснява неща, които не е необходимо да се обясняват. Добре де! Какво значение има да се докаже например какво е това на Марс. С какво на човек ще ми стане по-добре, ако разгадае загадката. С нищо! Само едно удовлетворение на безграничното му любопитство. И това чудовище от Лох Нес. И да го има и да го няма, все тая. Какво толкова е станало, че десетилетия занимават обществото с това чудовище. Ще ви дам един пример. Има ли бог. Съществува ли Христос. Никой не може да каже? И въпреки това съществува религията наречена "християнство" и ако си вярващ, трябва БЕЗУСЛОВНО да приемеш, че Христос съществува и толкова. Няма какво да търсиш обяснение. А дали си вярващ или не, това е въпрос на лично предпочитание.
цитирай
4. universalnite1neo - Повечето хора се плашат да надни...
03.07.2014 22:22
Повечето хора се плашат да надникват по-далеч и избират да си стоят в тъмнината на своето ограничено съзнание. То им създава удобството да не мислят повече от необходимото. Извън неговите граници се намират едни различни светове, в които то няма шанс да оцелее по никакъв начин, с неговата твърда материя, скука и страхове...
цитирай
5. gosho568 - Уникални снимки!
05.07.2014 00:35
Най-много ме впечатли чудовищещо от остров Хук, черният рицар и жената фотографка при убийството... Много любопитни случки!
цитирай
6. watchtowerman - Още нещо любопитно за "Черния рицар".
25.07.2014 10:36
Той кръжи около земята в посока обратна на всички, изведени от земляните, космически обекти. При извеждане в орбита около земята на СЕГАШЕН спътник, то той се изстрелва по посоката на въртене на земята. Посоката на движение(въртене около земята) на "Черният Принц" е противоположна. Открит е от астрономите в средата на миналия век, когато техническите възможности на човечеството не са били във възможност да постигнат такова ускоряване на техническо средство за да бъде то изведено в такава околоземна орбита и посока.
цитирай
7. demonwind - А какво ще кажеш за
09.08.2014 23:46
граф Сен Жермен? Или за "хората-пеперуди" (познати от филма The Mothman's Prophesies)? Или загадката в Прохода Дятлов (настръхвам само като се сетя)... Виж блога ми, последните постинги касаят точно това... За планетата Йюггот (Плутон), споменавана в творбите на Лъвкрафт, вдъхновени от писанията на Абдул Ал-Хазред (Лудият арабин), написани преди повече от 1000 години, няма какво да ти казвам...

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nepobedima7
Категория: Хоби
Прочетен: 376847
Постинги: 68
Коментари: 324
Гласове: 3216
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930