Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2014 12:04 - Най-популярните теории на конспирацията
Автор: vlajniochi Категория: Други   
Прочетен: 3306 Коментари: 2 Гласове:
49


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Човешката история е изпълнена със странни или ужасяващи моменти, които, в повечето случаи, са забулени в мистериозни обстоятелства. Именно тези обстоятелства  създават и най-различни  теории на конспирацията, които понякога звучат изключително абсурдно, а друг път са толкова реалистични, че голяма част от света им вярва безрезервно.  Те се простират от абсолютната власт на всемогъщо тайно правителство до скрити от човечеството посещения на извънземни на Земята.

Днес ви представяме 10-те най-популярни теории на конспирацията.

11-ти септември 2001 г.

Живите кадри от срутването на кулите близнаци от Световния търговски център в Ню Йорк и множеството дискусии на случая в интернет породиха редица спекулации за случилото се. Въпреки че многократно бе заявявано, че зад атентатите стои терористичната организацията Ал Кайда, няколко независими изследвания, установили неправомерности при строежа на сградите и други противоречиви кадри от инцидента, породиха цяла серия от спекулации.

Конспиративните теории са най-различни. Едни смятат, че американското правителство е подозирало за подготовката на атентатите, но не е направило необходимото, за да ги спре.

Други пък смятат, че администрацията на президента Буш е знаела много добре за атентатите, но не е направила нищо, за да има предтекст за започването на война в Близкия Изток.

Трети направо твърдят, че американските военни са организирали атентата.

Много очевидци, които са били в срутващите се сгради по време на инцидента твърдят, че са чули две експлозии, които са били доста далеч от зоната на удара със самолета.
Убийството на Кенеди

35-тият президент на САЩ Джон Кенеди бе застрелян по време на тържествена обиколка в Далас на 22.11.1963 г. 10-месечното разследване по случая на комисията „Уорън“ установи, че убиецът е Лий Харви Осуалд, който малко по-късно бе убит от Джак Руби. Впоследствие обаче се появяват данни, които оспорват заключенията на комисията „Уорън“. Според нея срещу Кенеди са били изстреляни три куршума, а някои кадри от мястото на случилото се показват, че те са били четири, от които поне един е дошъл от съвсем друга позиция, различна от тази на Осуалд.

Някои смятат, че убийството е било подготвено от ЦРУ. Смята се, че висшите служители на агенцията са  били ядосани от провалилата се операция в Залива на прасетата в Куба.

Голяма група от хора отстояват мнението, че Федералният резерв е управляван от изключително влиятелни и богати хора, които са опасявали, че Кенеди ще предаде контрола над резерва на министъра на финансите.

Има още много конспиративни версии, като това, че Фидел Кастро е поръчал атентата или че вицепрезидентът Линдън Джонсън стои зад него, за да може да поеме властта, подкрепян от големи индустриални магнати.

Розуел

През нощта на 1-ви юли 1947 г. редица от жителите на американското градче Розуел съобщават, че са видели кръжене на НЛО в покрайнините на градчето. Няколко души съобщават и за силна експлозия в този период от време. Впоследствие в едно от местните пасища били открити метални парчета, за които след изследвания се оказало,че са изключително здрави и не се поддават на огъване. Впоследствие районът е отцепен от военните. Няколко очевидци твърдят, че там те са открили катастрофирал извънземен кораб и четири мъртви тела на извънземни. Военните отхвърлят слуховете за извънземен кораб. През 1989 г. бившият собственик на погребално бюро Глен Денис заявява, че е участвал в аутопсията на мъртви извънземни тела. Дори понякога се появяват кадри от подобни аутопсии на извънземни, които най-вероятно са фалшиви. Все още много хора вярват, че след Розуел американското правителство е установило контакт с извънземна раса, който поддържа и до днес, прикривайки го от обществото. Също така се смята, че откритият космически кораб служи като прототип за направата на модерни военни самолети и оръжия.

Първият човек на Луната

На 20-ти юли, 1969 г. Нийл Армстронг се превръща в първия човек стъпил на лунната повърхност. И до днес много хора смятат, че това никога не се е случвало, а НАСА  и американското правителство са изфабрикували случая в холивудско студио. Някои специалисти оспорват кацането на луната, спрямо видео кадрите и снимковия материал от събитието. Те се осланят  на странния начин, по който се вее американското знаме, забито на лунната повърхност от Едуин „Бъз“ Олдрин, липсата на звезди над лунния пейзаж и странното разположение на сенките на космонавтите. Все още има доста учени, които смятат, че стъпването на човешки крак на Луната е една огромна конспирация, която НАСА е поддържала, за да има превес по време на космическата надпревара със СССР.

Илюминатите и новият световен ред

Според тази конспирация тайна групировка, съставена от едни от най-влиятелните хора на света, планира да подчини света, управлявайки го чрез едно световно правителство. Смята се, че много исторически събития са били предизвикани именно от тази групировка, целяща да наложи Нов световен ред, доминиран от нейните членове.

Много хора вярват, че илюминатите контролират едни от най-влиятелните световни институции, каквито са Международният валутен фонд,  Световната банка, Федералният резерв на САЩ и Европейският съюз.

Специалисти твърдят, че те контролират света чрез финансови машинации, социално инжинерство и контрол над ума. Смята се, че с ръководените от тях организации, някой ден илюминатите ще постигнат пълен контрол над световната политика.
Елвис Пресли е инсценирал смъртта си

Все още има много фенове, които вярват, че Кралят не е починал през 1977 г. Верните поклонници на един от най-великите музиканти в историята на музиката смятат, че той е инсценирал смъртта си, за да може да си осигури спокоен живот, свободен от немислимата слава, която го е застигнала. Основен аргумент за това е, че на надгробната плоча на Елвис, второ име на певеца е изписано не като Арън, а Аарън. Всъщност обаче Аарън е истинското име второ име на певеца, а родителите му на няколко пъти са се опитвали да го сменят на Арън, за да е близко до това на починалият му брат Джеси Гарън Пресли.

 

Шекспир не е Шекспир

Много английски историци и литератури смятат, че всъщност зад творенията на Шекспир стои група от други английски автори, чийто цикъл е бил обединен от въображаемото име. Други учени вярват, че Шекспир е истински творец, чието творчество обаче е значително по-ограничено от това, което се изкарва и на когото са преписани множество шедьоври. Много от тези твърдения се оправдават с това, че всъщност биографичните данни за писателя са изключително ограничени.
Потъването на Титаник

На 15-ти април, 1912 г. най-големият кораб в света потъва след сблъсък с айсберг, а на борда му загиват 1500 души. Теориите на конспирацията обаче засягат и този инцидент, като според тях инцидентът е бил предварително подготвен от най-богатите хора в света

По това време Джон Рокфелер и Джей Пи Морган се борят за създаването на Федералния резерв на САЩ.  Голям отпор им се оказва от други американски милиардери, каквито са  Бенджамин Гугенхайм, Джон Джейкъб Астор и Исидор Щраус. По стечение на обстоятелствата и тримата загиват на борда на Титаник, чийто строеж е финансиран от Джей Пи Морган. Смята се, че капитанът на кораба Едуард Джон Смит е подставено лице, което нарочно е прекарало съда през ледените води, пренебрегвайки предварителните предупреждения за айсберги пред себе си.  Реално, след този инцидент се дава зелена светлина за основаването на Федералния резерв.

Други теории твърдят, че Титаник никога не е потъвал. Всъщност корабът е бил подменен със своя кораб-близнак Олимпик. Двата кораба са били строени по едно и също време, като Олимпик е бил завършен малко по-рано. Някои изследователи твърдят, че по време на едно от пробните си плавания Олимпик е претърпял тежка повреда, която го направила неизползваем, а застрахователите отказали да го застраховат. За да избегне огромните си финансови загуби Джей Пи Морган представил Титаник, който вече бил застрахован за Олимпик, а повреденият Олимпик заел първият официален курс на Титаник. Всъщност корабът никога не се е блъскал в айсберг, а потънал заради повредата си, а застраховката покрила финансовите загуби на Джей Пи Морган.

Пол Маккартни е мъртъв

Много фенове смятат, че бившият басист на „Бийтълс“ е загинал в автомобилна катастрофа през 1966 г. Той обаче е бил заместен от негов двойник, за да може британската група да не загуби стремителния си успех. Феновете търсят доказателства за това в засекретени послания в някои от по-късно записаните песни на „Бийтълс“, както и във факта, че Маккартни е единственият член на групата, който е имал отделни фотосесии за обложките на някои от техните албуми.
Вирусът на ХИВ е създаден в лаборатория

Доктор Уилям Кембъл Дъглас твърди, че вирусът е създаден от Световната здравна организация през 1974, която е експериментирала с него в Африка и по стечение на обстоятелствата се е разпространил в останалата част от света.

Други теории смятат, че вирусът е бил създаден от ЦРУ или КГБ, с цел редуциране на населението на Земята.




Гласувай:
50



Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - А сега и вирусът, , ебола, , е плъзнал ...
23.08.2014 14:58
Към нас... Целта е да купуваме лекарствата, които ще ни предложат. Така ще обогатим аптекарските концерни. Освен това ще се получи нещо като естествен подбор. Деца, старци и в средна възраст хора със здравословни проблеми може би няма да издържат... Конспирация и още как.
цитирай
2. truthful - Конспирация се превежда като за...
23.08.2014 21:04
Конспирация се превежда като заговор. Но срещу кого и за какво? Ако авторът на постинга пък и остальнье разгледат http://truthful.blog.bg/novini/2013/10/29/lyjata-za-kacaneto-na-lunata-ot-apolo-11.1198392
и материалите на страница http://shout.blog.bg/?&page=3 би трябвало да им се изяснят МНОГО ОТ ЛЪЖИТЕ, С КОИТО ЖИВЕЯТ. Нямам идея защо ги повтарят.
А за произходът на СПИН нека да намерят филма Произходът на СПИН и да слушат внимателно приказките на негъра, който като млад мъж е работил и е хващал маймуни, чийто органи са заминавали за САЩ, а после са дошли ВАКСИНИТЕ И тъй като в Конго е имало военен режим - ТО ВАКСИНИРАНЕТО СТАВА ЛЕСНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ПЛАМВА СПИН. От него до днес са загинали над 33 000 000 души и почти толкова са негови носители.
Е, сега къде е конспирацията?
Авторката на постинга би трябавало да изрази и СВОЯТА ПОЗИЦИЯ за теорията на конспирациите, която е ПУСНАТА за да заблуждава и да предизвиква съмнение и ... отказване да се мисли по въпросите, които тя поставя. Нека авторката да види филмите за 9/11 в нета как американците сменят протокола за действие при отвлечени самолети 3 месеца преди 9/11 и на 13/9 го връщат обратно. Авторката на постинга трябва да обърне внимание как се намери злато за 227 млн. долара, но не на мястото му в трезора под WTC 4, а в тунела за доставка качено в камиони с ключовете по таблата!?!? Само една арабска фирма е имала депозирано злато за над 1 милиард долара!?! Нека да припомня, че от 1972 г. зад долара няма златно покритие, което означава ЧЕ С НАПЕЧАТАНИ ПАРИ ОТ ХАРТИЯ СЕ КУПУВАТ МАТЕРИАЛНИ НЕЩА!!!!!. Авторката да разгледа клиповете за убийството на Кенеди в нета, някои от тях са цензурирани и ДА ВИДИ ЯСНО КАК ШОФЬОРА НА ЛИМУЗИНАТА ГО УБИВА ОТ УПОР.!!!
Изобщо защо повтаряте неща, които не са ви ясни и ги пействате ей така да се намирате на работа ли, да промивате мозъци ли или ви плащат за това?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vlajniochi
Категория: Други
Прочетен: 839241
Постинги: 129
Коментари: 545
Гласове: 5244
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031